SANATÇI Efe Güngör
BİYOGRAFİ

Efe Güngör, Denizli’nin Çivril ilçesi doğmuş. 2004 yılından bu yana hazırladığı albümlerle hem Türkiye’de hem de Avrupa’da geniş bir hayran kitlesi edindi. “Bagi” adını verdiği, bağlama ile gitarın birleşiminden oluşan özel sazıyla müzik yapan ve ustalıkla çaldığı enstrümanıyla halk müziği yorumcuları arasında fark yaratan sanatçı, 2019 yazında dinleyicilerine sürpriz yaptı ve bir single hazırladı. “Gönlüm Senin Elindedir” adlı single, Musicom Prodüksiyon tarafından müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

 Bagi, rahmetli Özay Gönlüm'ün "Yaren" adlı sazından esinlenerek üretilmiştir. 

3 yaşında geldiği Almanya'da büyüyen Efe, gurbette yetişmesine rağmen kendi öz kültürüne sahip çıkmış, bağlama ve türküler ile Türkiye sevgisini içinde yaşatmayı başarmıştır. Almanya'da yaşadığı süre içinde burada konser veren bir çok ünlü sanatçı ile aynı kadroda sahnelere çıkan Efe, 2004 yılında "Efe ve Bagi" , 2007 yılında "Efe10" ve 2009 yılında "Karam" isimli albümleriyle kendine Türkiye ve Avrupa'da geniş bir hayran kitlesi edindi. "Efelerin efesi" isimli son albümü ile yine Ege yöresinin en güzel türkülerini kendine özel yorumu ile müzik severlerin beğenisine sundu.

Sıra dışı tarzı ve etkileyici yorumuyla dikkat çeken Efe Güngör, birbirine benzeyen yeni nesil şarkıcılar arasından yaptığı özgün çalışmalarla sıyrılıyor. Güngör, fiziksel görüntüsü nedeniyle kendisini pop sanatçısı sananların, yaptığı müziği dinleyince çok şaşırdığını ve beğendiğini söylüyor. Başarılı yorumcunun amacı ise Türk müziğinde kalıcı bir isim olarak anılmak.