SANATÇI BURAK ÖKSÜZOĞLU
BİYOGRAFİ

 

2 Ağustos 1981′de Samsun’da dünyaya geldi. 8 yaşında aynı zamanda Orhan Gencebay’ın ilk hocalarından Ömer Sinop’tan Samsun’da özel saz dersi alarak müziğe olan yakınlığını pekiştirdi. Daha sonra Samsun Belediye Konservatuarı’na başladı. 2 sene eğitim aldıktan sonra bıraktı. Ama müzik bir türlü yakasını bırakmıyordu.

Damarlarında dolaşan ‘kan’ değil de, ’nağmeler’di sanki.

İlk bestesini 10 yaşındayken yaptı. Ve 1 şarkı 2 şarkı derken onlarca sarkı peş peşe geldi.

İlkokul Ortaokul ve Lise hayatından sonra 10 yaşında bıraktığı T.S.M. Samsun Konservatuarı’na 19 yaşında tekrar başladı. Bu bölümünde eğitimine devam ederken hocalarından takdir görmeye başlaması çok sürmedi.

Bir yandan İstanbul hayalleri, bir yandan bestelerinin kimler tarafından yorumlanacağı düşüncesi, O’nu günden güne heyecanlandırıyor ve daha da kamçılıyordu.

20′li yaşlarda İstanbul’a geldi. Nerden ne şekilde başlayacağını bilmeksizin, kendini İstanbul’un hırçın dalgalarına teslım ederek azimle, ısrarla, gece gündüz ve bıkmaksızın kürek çekti.

Bir müddet mücadeleden sonra 2003 yılında Türkiye’nin en önemli müzik adamlarından Suat AYDOĞAN’la tanışıp profesyonel müzik hayatının ilk adımlarını atmaya başladı.

Bir çok starla çalıştı ve başarı üstüne başarı kattı. Girdiği her albümde ya lokomatif şarkısı ona aitti, ya da albümü aralardan sıyrılıp sürükleyen şarkılar. Asıl hedefi de buydu zaten.

Beste ve studio çalışmaları, camiada ismi yer etmiş müzik adamlarından aldığı olumlu tepkiler, başarı üstüne başarı, derken albüm yapma zamanının geldiğini anlayıp Suat AYDOĞAN yönetmenliğinde 1. Merdiven isimli ilk solo albüm çalışmasına start verdi. 2 buçuk sene süren bu çalışma 2008 ‘in başlarında bitti.

Bu 2 buçuk sene içerisinde yaptığı onlarca parçadan en özel 13 şarkıyı kendi albümünde kullandı. Bir de memleketi Samsun’a ait ‘Çarşambayı Sel Aldı’ isimli anonim türküye batı sounduyla – anadolu soundunu harmanlayarak yeniden hayat verdi, bu şarkıyla birlikte bugün türk dinleyicisinin beğenisine 14 şarkılık keyifli albümünü sundu…

2012′nin Yaz aylarında MUSİCOM Prodüksiyon ' Dan Çıkacak olan ”Limit/2 Gün”  isimli albümüyle Sevenleriyle buluşacak..
Albümde 14 Şarkı  şarkı mevcut..

 

RESİMLERİ
VİDEOLAR
TÜM VİDEOLARI